Severina ob nakit po ropu njenega zagrebškega stanovanja

Neznana storilca sta v ponedeljek vlomila v stanovanje priljubljene hrvaške pevke Severine v Zagrebu in ukradla nakit. Ob tem sta podrla na tla in zavezala 66-letno hišno pomočnico, ki je bila v stanovanju pevke v elitni zagrebški soseski, je danes potrdila zagrebška policija.

Roparja sta vlomila v stanovanje v ponedeljek v popoldanskih urah, kmalu potem ko sta iz stanovanja odšla Severina in njen dolgoletni menedžer Tomica Petrović. Hišna pomočnica je potem slišala, da se vhodna vrata stanovanja znova odpirajo in je pomislila, da se je pevka vrnila, a sta se pred 66-letnico znašla dva neznana moška.

Nesrečno žensko sta podrla na tla in zavezala z jakno, ki jima je bila pri roki. Potem sta začela brskati po stanovanju in v toaletni mizi našla tri škatle z zlatim nakitom in diamanti, kar so očitno iskali, je danes poročal Jutarnji list. Kot pojasnjuje, denarja nista vzela. Roparja sta bila stanovanju samo nekaj minut. Vrednost ukradenega nakita ni znana.

Hišna pomočnica se je nato nekako uspela odvezati in je poklicala sosede, ki so potem obvestili policijo. Povedala je, da moška nista bila zamaskirana in da je pri njunem pogovoru slišala “albanski naglas”, je še objavil zagrebški časnik. Dodaja, da sta roparja verjetno odprla vrata stanovanja s pomočjo plastične kartice, ki naj bi jo vstavila med kljuko in okvir vhodnih varnostnih vrat. V stanovanju ni nadzornih kamer.

Časnik ugiba, da sta roparja morda mislila, da v stanovanju ni nikogar, ker je Severina v preteklih dneh na Instagramu objavljala fotografije s počitnic na Maldivih.

Severina za hrvaške medije ni želela govoriti o podrobnostih dogodka. Kot najbolj pomembno je izpostavila, da nihče ni bil poškodovan. “Seveda, da imajo nekatere ukradene stvari zame predvsem sentimentalno vrednost, a bom to lahko preživela,” je izjavila.

Ob tem je poudarila, da je bilo najhuje, kar se ji je doslej zgodilo, to, da so ji “ukradli otroka”. S tem je mislila na odločitev zagrebškega sodišča o odvzemu skrbništva nad sinom, ki ga imata z bivšim soprogom, srbskim podjetnikom Milanom Popovićem.

Source
STA
Back to top button