Sosednje države

Na Braču izbruhnilo več požarov

Na jugu hrvaškega otoka Brač so v petek zvečer strele zanetile več požarov, ki so zajeli tudi borov gozd, ponoči pa so se razširili. Z ognjenimi zublji se je borilo več kot 50 gasilcev, zjutraj sta jim na pomoč priskočili tudi dve letali. Požar so čez dan uspeli omejiti, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Požar na jugu Brača med zalivoma Krušica in Blaca se je ponoči razširil, zgorelo je približno 130 hektarjev borovega gozda, makije in trave, je dejal poveljnik tamkajšnjih gasilcev Dragan Martinić. Z ognjenimi zublji se je borilo več kot 50 gasilcev, pod nadzor pa so ga uspeli spraviti okrog 14. ure. Kljub temu bodo ekipe gasilcev ponoči še naprej dežurale na terenu, poroča Hina.

Zaradi nedostopnega terena je bilo gašenje oteženo, gasilci pa so požar gasili tudi z morja.

Požar je ponoči izbruhnil tudi na otoku Lavdara v zadrskem arhipelagu, vendar pa so ga gasilci že omejili. Ker je ogenj grozil, da bo zajel hiše na otoku, so ponoči na sosednji Dugi otok evakuirali približno 50 ljudi, so sporočili zadrski gasilci.

“Ogenj je zajel veliko površino zahodnega dela otoka, oljčne nasade, borov gozd in makijo. Najpomembneje je, da so bili ponoči evakuirani ljudje, med njimi so bili domačini, turisti, otroci,” je dejal poveljnik zadrskih gasilcev Matej Rudić.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button