Ministrstvo za izobraževanje postalo polnopravni član Evropskega šolskega omrežja

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je od danes znova polnopravni član Evropskega šolskega omrežja (EUN), katerega naloga je podpirati ministrstva za izobraževanje, šole, učitelje in ostale zainteresirane pri preobrazbi izobraževalnih procesov, so sporočili z ministrstva.

Evropsko šolsko omrežje je stičišče za ideje in dejavnosti, ki lahko ministrstvom pomagajo pri reformi izobraževanja na evropski ravni.

Med drugim deluje na zagotavljanju uporabnih dokazov in podatkov na področju inovacij v izobraževanju, razvijanju in vzdrževanju mreže šol, ki se ukvarjajo z inovativnimi pristopi poučevanja in učenja, nudi tudi podporo šolam in učiteljem pri praksah poučevanja.

Njegov cilj je članicam zagotavljati storitve, vsebine in orodja, ki temeljijo na digitalnem izobraževanju, spodbujati in podpirati sodelovanje med evropskimi šolami, podpirati profesionalni razvoj učiteljev ter razvijati nove modele šolanja in učenja.

Ministrstvo za izobraževanje bo sodelovalo v upravnem odboru omenjenega šolskega omrežja in drugih njegovih delovnih skupinah. Prav tako se bodo v te skupine vključevali vzgojno izobraževalni zavodi in drugi. Slovenija bo aktivno sodelovala v projektih, ki jih izvaja oziroma koordinira omenjeno omrežje, vključno s projektom Erasmus+, Obzorje in podobno, so še sporočili z ministrstva.

Source
STA
Back to top button