Sosednje državeKultura

Italijanski muzeji so po ponovnem odprtju zabeležili dober obisk

Muzeji v Italiji so po ponovnem odprtju zabeležili dober obisk. V galeriji Uffizi v Firencah so od odprtja pred dvema tednoma našteli 20.000 obiskovalcev. Dobro obiskani so tudi Vatikanski muzeji, ki so bili, v nasprotju z drugimi italijanskimi muzeji, odprti tudi v soboto.

Po pisanju avstrijske tiskovne agencije APA si je želelo več sto ljudi ogledati Rafaelove sobane, kar je privedlo do protestov med množico. Kako so lahko v muzeju sprejeli tolikšno število obiskovalcev, ni jasno. Po pisanju italijanskih medijev iz Vatikanskih muzejev zaenkrat niso podali pojasnila.

V galeriji Uffizi v Firencah so v dveh tednih našteli 20.000 obiskovalcev, muzej pa je odprt le ob delavnikih. “Številke pričajo o močni potrebi državljanov po kulturi,” je povedal direktor galerije Eike Schmidt. Ker zaradi naraščanja števila okužb z novim koronavirusom v Toskani od nedelje ponovno veljajo strožje omejitve, je morala galerija ponovno zapreti vrata za obiskovalce.

“Upamo, da bo ponovno zaprtje kratkotrajno. Kot je pokazala študija Berlinske univerze, so muzeji in gledališča z omejenim številom obiskovalcev kraji z najmanjšim tveganjem za okužbo. Tveganje za okužbo je v njih manjše kot v supermarketih, trgovinah in restavracijah,” je še povedal Schmidt.

Source
sta.si

Povezani Članki

Back to top button