Avstrijski kancler po prestani okužbi s koronavirusom zapustil samoizolacijo

Avstrijski kancler Karl Nehammer je po negativnem testu na novi koronavirus zapustil samoizolacijo. Ob tem je poudaril, da je okužbo prestal brez simptomov, kar je po njegovih besedah tudi posledica poživitvenega cepljenja proti covidu-19.

 

 

“Izvid današnjega testa PCR na novi koronavirus je bil negativen. To pomeni, da ni več okužbe,” so sporočili iz kanclerjevega kabineta po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Nehammer je sporočil, da ga veseli, da je okužba minila brez simptomov. “Poživitveno cepljenje je bilo moj ščit pred težjim potekom. Vse ljudi prosim, naj se čim prej cepijo s poživitvenim odmerkom,” je dejal.

Dodal je, da lahko zdaj tudi “fizično” znova začne opravljati svoje dolžnosti in se ponovno vidi z družino, kar je najbolj pogrešal. Okužbo z novim koronavirusom so mu potrdili v petek pred enim tednom.

Število okužb s koronavirusom v zadnjem času močno narašča tudi v Avstriji. V zadnjem dnevu so jih potrdili 16.749, potem ko so jih še pred enim tednom 7405. Umrlo pa je še deset covidnih bolnikov, kažejo podatki pristojnih avstrijskih ministrstev.

Število bolnikov s covidom-19 v avstrijskih bolnišnicah medtem upada. Bolnišnično oskrbo jih potrebuje 890, kar je 13 manj kot v petek. Od tega jih je na oddelkih intenzivne nege 214, kar je 14 manj kot v petek.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button