Sneženje v Avstriji in na Češkem povzročilo prometne preglavice

Sneženje in poledenele ceste so v ponedeljek in danes povzročile preglavice v prometu v Avstriji in na Češkem. Obe državi poročata o številnih prometnih nesrečah in zastojih v prometu. Češki meteorološki urad pa je izdal opozorilo pred snežnimi plazovi in močnim vetrom za višje ležeče predele države.

 

Na Tirolskem je močno sneženje v ponedeljek in danes povzročilo več prometnih nesreč in zastojev. V bližini St. Antona je v ponedeljek popoldne zaradi zasneženega cestišča zdrsnil in se prevrnil avtobus. Dva potnika, 50-letna ženska in njen 10-letni sin, so po navedbah policije odpeljali v bolnišnico.

O več prometnih nesrečah zaradi snega poročajo tudi iz avstrijske Štajerske, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Tudi na Češkem se je zgodilo več prometnih nesreč, zaradi česar pogosto prihaja do zastojev na avtocestah. Avtocesta v smeri Saške je bila v zjutraj skoraj tri ure in pol neprevozna, saj so cesto blokirali obstali tovornjaki.

Tudi na avtocesti, ki povezuje Prago in Brno, je prišlo do večjega zastoja zaradi verižnega trka osmih avtomobilov in petih tovornjakov. Po navedbah policije v nesreči ni bil ranjen nihče, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Source
STA
Back to top button