Scholz med obiskom v Madridu opozoril na resne posledice, če Rusija ogrozi Ukrajino

Nemški kancler Olaf Scholz se je danes sestal s španskim kolegom v Madridu Pedrom Sanchezom. Med drugim sta se pogovarjala tudi o razmerah v Ukrajini. Scholz je Rusijo pozval, naj deeskalira krizo ob meji z Ukrajino, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 

Razmere na ukrajinsko-ruski meji skrbijo vladi v Berlinu in Madridu in so “zelo, zelo resne”, je dejal Scholz na skupni tiskovni konferenci s španskim premierjem. Po njegovem mnenju je pomembno, da “Rusija sprejme jasne ukrepe za ublažitev razmer”.

“Vojaška agresija nad Ukrajino bi imela resne politične in gospodarske posledice. Zato je naša naloga, da naredimo vse, kar je v naši moči, da bi se izognili takšnemu razvoju dogodkov, kjer bi bili na koncu vsi na slabšem,” je dejal.

Scholz je medtem izrazil zadržke glede povpraševanja Ukrajine po dobavi orožja iz Nemčije. Nemška vlada naj bi bila po njegovih navedbah glede tega vprašanja “zelo enotna”.

Svojo podporo Ukrajini je danes na svojem prvem obisku v Kijevu obljubila tudi nemška zunanja ministrica Annalena Baerbock. Dejala je, da bo Nemčija storila vse, kar je v njeni moči, da bi zagotovila varnost Ukrajine. V torek se bo v Moskvi srečala z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button