EvropaGospodarstvo

Ryanair odprl bazo v Zagrebu

Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair je danes odprl novo bazo v Zagrebu. Do konca leta bo imel v njej tri letala. Naložba na zagrebškem letališču Franja Tuđmana je ocenjena na 300 milijonov evrov. Po poletnih povezavah s 15 mesti družba v zimskem času načrtuje polete iz Zagreba proti 24 evropskim mestom.

Ryanair je tako odprl drugo bazo na Hrvaškem, potem ko je v začetku julija znova odprl bazo v Zadru. V Zagrebu ima sedaj eno letalo, od septembra bo imel dve, konec leta pa tri, so napovedali na današnji novinarski konferenci na zagrebškem letališču. Službe se obetajo 90 delavcem.

Kot je povedal predsednik uprave Ryanaira Eddie Wilson, naj bi do konca poslovnega leta, ki se bo zaključilo aprila prihodnje leto, v Zagreb pripeljali približno 700.000 potnikov. Poleg Zagreba in Zadra Ryanair na Hrvaškem leti še v Pulj.

V francoskem koncesionarju zagrebškega letališča MZLZ so izrazili zadovoljstvo, ker je Ryanair odprl svojo bazo tudi v Zagrebu. Ob tem pričakujejo, da bodo letos dosegli polovico prometa iz predkoronskega leta 2019.

Wilson je danes med drugim napovedal, da bo Ryanair v naslednjih nekaj letih povečal število svojih letal na več kot 600. Za to naj bi namenil 22 milijard dolarjev.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button