EvropaGospodarstvo

Renault v prvem četrtletju z malenkost nižjo prodajo

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je v prvem letošnjem četrtletju zabeležil 10 milijard evrov prihodkov od prodaje, kar je malenkost manj kot v prvih treh lanskih mesecih, pred izbruhom pandemije covida-19.

V prvih treh mesecih lanskega leta je Renault zabeležil 10,1 milijarde evrov prihodkov, medtem ko so ti v prvih treh mesecih leta 2019 dosegli 12,5 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rezultati letošnjega prvega četrtletja so potrdili pozitivne učinke v dobičkonosnost usmerjene Renaultove politike, so zapisali v podjetju.

Od začetka leta do konca marca so prodali 665.038 vozil, kar je 1,1 odstotka več kot lani. Pod okrilje Renaulta spadajo še znamke Dacia, Lada, Alpine, Renault Samsung Motors in Jinbei & Huasong.

Po drugi strani so se krepko znižale zaloge vozil. Konec marca je imelo podjetje 487.000 vozil na zalogi, leto prej jih je bilo 661.000.

Na svetovni ravni se je prodaja nekoliko povečala, predvsem zahvaljujoč gospodarskim vozilom in Dacii, ki je predstavila novo različico svojega priljubljenega modela Sandero.

Source
STA
Back to top button