PSA lani prodal skoraj 28 odstotkov manj vozil

Francoski avtomobilski proizvajalec PSA je lani prodal 2,5 milijona vozil, kar je 27,8 odstotka manj kot predlani. V Evropi, na svojem glavnem trgu, je prodaja upadla za skoraj 30 odstotkov, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes objavila družba.

 

PSA, ki proizvaja vozila znamk Peugeot, Citroen, DS, Opel in Vauxhall in je v postopku združitve s Fiatom Chryslerjem, je v Evropi prodal 2,1 milijona vozil, 29,7 odstotka manj kot leto prej. Evropski trg je sicer v drugem polletju močno okreval, in sicer je bila po navedbah družbe prodaja za 40 odstotkov večja kot v prvih šestih mesecih, ki so jih zaznamovali ukrepi za zajezitev širjenja covida-19.

Na Kitajskem je prodaja upadla za skoraj 58 odstotkov na nekaj manj kot 46.000 vozil. Skupina je še leta 2014 na Kitajskem prodala 740.000 vozil, poroča AFP.

PSA je sicer v pandemiji povečala prodajo vozil prek spleta, in sicer so jih lani na ta način prodali 40.000, letos pa načrtujejo, da jih bodo 100.000.

Delničarji so minuli teden potrdili združitev PSA in Fiat Chryslerja, iz katere bo nastala nova družba Stellantis, ki bo po številu prodanih vozil četrti največji proizvajalec na svetu.

Source
STA
Back to top button