Prvi mož Lufthanse normalizacijo letalskega prometa pričakuje v petih letih

Letalski potniški promet, ki ga je močno prizadela pandemija covida-19, se po mnenju izvršnega direktorja Lufthanse Carstena Spohra še ne bo kmalu vrnil na predkrizno raven. Ocenil je, da se zračni potniški promet v Evropi in ZDA na ravni iz leta 2019 ne bo vrnil prej kot v petih letih.

“Do danes ni bilo nobenih sprostitev strogih pravil, ki zelo otežujejo izvajanje letalskega potniškega prometa,” je ta teden na spletni konferenci ene od londonskih ekonomskih šol dejal Spohr. “Še več, omejitve so kvečjemu zaostrovali,” je dodal.

Šibke številke potnikov bomo beležili tudi v prihodnjih tednih, je prepričan prvi mož Lufthanse. Tudi na vrhuncu poletne sezone pričakuje, da bo potnikov le za okoli 40 do 60 odstotkov njihovega števila pred izbruhom pandemije. “To bo za podjetja predstavljalo velik izziv,” je izpostavil.

Po njegovi oceni bo ključna pridobitev negativnega testa na koronavirus pred vkrcanjem, a je ob tem poudaril, da ni jasnih navodil, kako bi morali testiranje izvajati. V Lufthansi so se, kot je dejal, pripravili po najboljših močeh. Meni sicer, da bo negativen test ali potrdilo o cepljenju pred vkrcanjem na letalo slej ko prej svetovni standard.

Lufthansina flota se bo zaradi pandemije skrčila s približno 800 na 650 letal, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Source
STA
Back to top button