Premier Janša v Izraelu krepi odnose med državama

V torek srečanje z izraelskim premierjem Netanjahujem in predsednikom Rivlinom

Predsednik slovenske vlade Janez Janša je v Izraelu začel dvodnevni obisk, ki po navedbah kabineta slovenskega premierja predstavlja potrditev dobrih in tradicionalno prijateljskih odnosov med državama.

Slovenski premier Janša ima v ponedeljek na urniku pogovore s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij, ki mu bodo predstavili svoje delovanje in možnosti za sodelovanje s slovenskimi podjetji.

Zvečer pa ima Janša na programu tudi večerjo s častnim konzulom Republike Slovenije Eivalom Giladijem in predstavnikoma izraelsko-slovenske gospodarske zbornice Drorom Dotanom in Danielom Jogevom.

V torek srečanje z Netanjahujem, Rivlinom in Aškenazijem
Janša se bo v torek, ko bo potekal uradni del obiska, srečal z gostiteljem, izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem, izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom in zunanjim ministrom Gabijem Aškenazijem.

Obisk priložnost za pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah
Kot so sporočili iz kabineta predsednika slovenske vlade, bo obisk priložnost za pogovore o ključnih zunanjepolitičnih temah, kot so Sirija, Irak, Iran in bližnjevzhodni mirovni proces, ter pogovore o nadaljnjem sodelovanju na področjih kibernetske varnosti in umetne inteligence, kjer je Izrael ena vodilnih držav v svetu.

Več medijev je v zadnjih dneh pisalo, da naj bi se Slovenija zanimala za nakup izraelskega orožja, a v kabinetu predsednika vlade teh navedb niso potrdili.

Via
STA
Source
RTV MMC
Back to top button