HeadlineAktualnoSosednje državeEvropa

Potres magnitude 5,1 v bližini Zagreba čutili tudi v Sloveniji

Potres se je zgodil v ponedeljek ob 6.28, epicenter je bil v Petrinji

Seizmologi so 50 kilometrov od Zagreba zaznali potres, ki so ga čutili tako v hrvaški prestolnici kot tudi po vsej Sloveniji.

 

Potres se je zgodil v ponedeljek ob 6.28, epicenter je bil v Petrinji, 50 kilometrov jugovzhodno od Zagreba in 13 kilometrov jugozahodno od Siska.

Potres je bilo mogoče zaznati tudi po celotni Sloveniji.

Potres je bil stopnje 5,1 po Richterjevi potresni lestvici, navaja Urad za seizmologijo Agencije Republike Slovenije za okolje, medtem ko so na Evropsko-mediteranskem seizmološkem centru (EMSC) sporočili, da je šlo za potres stopnje 5,2.

“Treslo se je od 15 do 20 sekund, zbudilo me je,” je na spletni strani EMSC-ja zapisal prebivalec Ivanić-Grada. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci celotne Slovenije.

“Ocenjujemo, da intenziteta (učinki) potresa v Sloveniji ni presegla V. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98),” so še sporočili z Agencije Republike Slovenije za okolje.

Močan potres že spomladi

Hrvaško je sicer 22. marca letos stresel potres z magnitudo 5,3 in žariščem sedem kilometrov severno od Zagreba, pri tem pa je bilo ranjenih 27 ljudi.

Source
RTV MMC
Back to top button