Papež obljubil pomoč za migrante na poljsko-beloruski meji

Papež Frančišek je obljubil 100.000 evrov pomoči za migrante, ki so obtičali na meji med Poljsko in Belorusijo, so sporočili danes iz Vatikana. Papež je sredstva namenil za migrante, ki se nahajajo v hudih zimskih razmerah ob meji med državama, so navedli.

 

 

Denarna pomoč bo med drugim namenjena katoliški dobrodelni organizaciji Karitas Poljska za pomoč migrantom v stiski na meji med Poljsko in Belorusijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Od lanskega poletja je več tisoč migrantov, večinoma iz držav Bližnjega vzhoda, skušalo preko Belorusije prestopiti mejo s Poljsko, da bi prišli v EU. Poljska je na območju razglasila izredne razmere in zaprla mejo, zaradi česar so mnogi obtičali na mejnem območju med državama.

Papež se v svojih izjavah pogosto zavzema za migrante, voditelje EU pa je tudi večkrat pozval, naj pokažejo več odprtosti za ljudi, ki pridejo na njihove meje.

Iz Vatikana so še sporočili, da je papež obljubil tudi 100.000 evrov pomoči za Filipine po silovitem tajfunu, ki je decembra prizadel to otoško državo in zahteval najmanj 400 življenj.

Source
STA
Back to top button