AktualnoEvropaGospodarstvo

Pandemija delničarjem Deutsche Post DHL omogočila višje dividende

Nemška poštna in logistična skupina Deutsche Post DHL je v zadnjem četrtletju lanskega leta, ki ga je ob pandemiji covida-19 zaznamovala rast povpraševanja po logističnih storitvah, vknjižila 1,3 milijarde evrov konsolidiranega čistega dobička, kar je 442 milijonov evrov več kot v enakem obdobju leto prej. V družbi so napovedali zvišanje dividend.

Prihodki so v zadnjem lanskem četrtletju v primerjavi z enakim obdobjem leto prej porasli za 2,16 milijarde evrov na 19,12 milijarde evrov, dobiček iz poslovanja (EBIT) pa za 710 milijonov evrov na 1,97 milijarde evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vodstvo družbe bo na skupščini delničarjev, sklicani za 6. maj, predlagalo zvišanje dividende na 1,35 evra na delnico. Lani so delničarji prejeli 1,15 evra na delnico. Obenem bo Deutsche Post DHL odkupila za eno milijardo evrov lastnih delnic.

Za letos skupina načrtuje več kot 5,6 milijarde evrov dobička iz poslovanja.

Pandemija covida-19, ki je izbruhnila pred približno letom dni, je med drugim povzročila močno rast povpraševanja po logističnih storitvah, saj so bile v mnogih državah trgovine dlje časa zaprte, ljudje pa so dobrine množično naročali na dom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button