EvropaGospodarstvo

Nemški logistični velikan zaradi birokracije začasno ustavil dostavo v Veliko Britanijo

Nemški logistični velikan DB Schenker je začasno zaustavil dostavo pošiljk iz EU v Veliko Britanijo, saj se zaradi izstopa Velike Britanije iz carinske unije sooča s povečanim obsegom birokracije. Po ocenah družbe je namreč le okrog 10 odstotkov vseh pošiljk opremljenih z ustrezno dokumentacijo, ki je potrebna.

 

Logistična družba, ki je v lasti Deutsche Bahn, je pojasnila, da so osebje z izobraževanji pripravili na nove zahteve pri carinskih formalnostih, vendar pa vsaka pošiljka, ki nima ustrezne dokumentacije, zaustavi celoten tovor, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dokumente za dostavo morata izpolniti tako pošiljatelj kot prejemnik.

Dogovor med EU in Veliko Britanijo, dogovorjen na božični večer, določa odnose po preteku prehodnega obdobja, ti pa med drugim urejajo tudi področje carine, kar številnim podjetjem povzroča težave.

Tako je francoska logistična družba DPD pa je januarja začasno za nekaj dni zaustavila pošiljke iz Velike Britanije v EU, saj so ocenili, da potrebujejo več časa, da se prilagodijo novemu in bolj kompleksnemu načinu carine.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button