Nemčija in Velika Britanija posvarili Rusijo pred invazijo na Ukrajino

Nemški kancler Olaf Scholz in britanski premier Boris Johnson sta posvarila Rusijo pred hudimi posledicami v primeru napada na Ukrajino. V telefonskem pogovoru v četrtek zvečer sta se oba strinjala, da je treba preprečiti “nadaljnjo vojaško agresijo Rusije nad Ukrajino”

 

 

 

Kot so še sporočili iz kabineta nemškega kanclerja, sta Scholz in Johnson tudi posvarila pred posledicami, če se bodo razmere poslabšale, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Londonu so po pogovorih objavili, da sta se voditelja Nemčije in Velike Britanije pogovarjala o zaskrbljujočem razvoju na ukrajinski meji ter se strinjala, da bodo imela nadaljnja vojaška agresija visoko ceno za Rusijo.

Izrazila sta tudi globoko zaskrbljenost nad rusko destabilizacijo v Ukrajini. “Invazija na Ukrajino bi bila huda strateška napaka,” je v sporočilu na spletni strani še objavila britanska vlada.

Zahod že več mesecev obtožuje Rusijo, da s krepitvijo vojaških sil na ukrajinski meji načrtuje invazijo. Moskva vztraja, da ne namerava napasti Ukrajine. V zameno za umiritev razmer je Rusija postavila vrsto varnostnih zahtev ter posvarila pred članstvom Ukrajine v Natu.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button