AktualnoVideoEvropa

Na Nizozemskem več izgredov zaradi ukrepov proti koronavirusu

V več mestih na Nizozemskem je prišlo do protestov, pa tudi izgredov zaradi zaostrovanja ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. V Amsterdamu in Eindhovnu je morala policija proti protestnikom uporabiti celo vodni top in solzivec, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

 

Na Nizozemskem je s soboto začela veljati nočna prepoved izhodov, ki velja od 21. ure do 4.30 naslednji dan. Prekrškarje kaznujejo s 95 evri globe.

Temu pa so se danes v več mestih uprli protestniki, čeprav so shodi prepovedani. V središču prestolnice Amsterdam se jih zbralo več sto. Ko jih je policija skušala razgnati, so jih ti napadli s pirotehničnimi izdelki in tudi granitnimi kockami. Podobno je bilo tudi v Eindhovnu na vzhodu države. Policija je prijela več kot 30 ljudi, še poroča dpa.

Do izgredov je sicer prišlo že v soboto zvečer v manjšem mestu Urk severno od Amsterdama, kjer se je zbralo več deset nasprotnikov policijske ure. Policiste, ki so jih skušali razgnati, so napadli s kamni in pirotehniko. Uničili so tudi več policijskih vozil, je sporočila tamkajšnja policija.

Zažgali so tudi center za testiranje. S poprovim sprejem pa so napadli ekipo televizije NOS. Dve osebi so prijeli, izdali pa so tudi več glob.

Do prerivanj je prišlo tudi na jugu države, ko je policija poskušala prekiniti zabavo s približno 100 gosti.

Skupno je sicer policija po vsej državi prvo noč policijske ure izdala več kot 3600 plačilnih nalogov, za 25 ljudi pa so odredili pridržanje, še poroča dpa.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button