Na Nizozemskem kljub zaprtju javnega življenja skokovit porast okužb

Na Nizozemskem se nova koronavirusna različica omikron kljub zaprtju javnega življenja še naprej hitro širi. V minulih sedmih dneh so v državi zabeležili več kot 200.000 novih okužb, več kot kdaj koli prej. To v primerjavi s tednom pred tem predstavlja povečanje za več kot 77 odstotkov, je danes sporočil pristojni zdravstveni inštitut RIVM.

 

 

Vendar pa se ta val novih okužb v bolnišnicah ne odraža. Število covidnih bolnikov se je po navedbah inštituta ponovno znižalo, je pa to upadanje v primerjavi s tednom pred tem počasnejše. Enako velja tudi za primere smrti zaradi covida-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Skoraj polovico novih okužb so ugotovili pri osebah med 15. in 29. letom starosti. V oči bode tudi visoko število vnovič okuženih, še opozarja RIVM, saj je bilo okoli 13 odstotkov prizadetih v preteklosti že okuženih z novim koronavirusom. Sedemdnevna pojavnost okužb na 100.000 prebivalcev znaša 1147.

Na Nizozemskem, ki ima 17,5 milijona prebivalcev, je že več kot tri tedne v veljavi strogo zaprtje javnega življenja, s katerim poskušajo zaustaviti širjenje omikrona. Vlada bo konec tedna odločala o morebitnem podaljšanju teh ukrepov, ki se iztečejo v petek.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button