EvropaGospodarstvo

Macron za pospešitev cepljenja v Franciji

V Franciji bi moralo cepljenje proti covidu-19 potekati zjutraj, opoldne in zvečer, je danes pozval francoski predsednik Emmanuel Macron, ki se sooča s kritikami, da cepljenje poteka prepočasi.

“Od aprila bomo spremenili hitrost,” je dejal Macron med obiskom centra za cepljenje v kraju Valenciennes na severu države. Dodal je, da pri cepljenju ne bi smelo biti vikendov in prostih dni.

Francija se sooča s tretjim valom okužb z novim koronavirusom, a zaostaja za številnimi drugimi državami po številu cepljenih prebivalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do zdaj so porabili 8,8 milijona odmerkov cepiva, medtem ko so jih v Veliki Britaniji več kot 30 milijonov, v Nemčiji pa skoraj 11 milijonov.

Cepljenje v zadnjih tednih sicer poteka hitreje, vendar ne dohaja porasta novih okužb. Vlada je zato minuli konec tedna uvedla delno zaprtje za tretjino prebivalstva.

Francoski minister za zdravje Olivier Veran je v ponedeljek napovedal, da bo vojska vzpostavila 35 centrov za množično cepljenje, še poroča AFP.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button