EvropaGospodarstvo

Lufthansa zlorablja tržni položaj v boju za dolge lete

Lufthansa po ugotovitvah pristojnega nemškega urada za varovanje konkurence zlorablja prevladujoči tržni položaj v boju za potnike na dolgih letalskih povezavah. Zaradi Lufthansine odločitve, da odpove pogodbo z manjšim prevoznikom Condorjem, potniki težje rezervirajo dolge poti, je prve ugotovitve preiskave strnil predsednik urada Andreas Mundt.

Odpoved pogodbe otežuje rezervacijo povezovalnih letov omenjenih prevoznikov in posledično potnike odvrača od nakupa vozovnice pri Condorju, ugotovitve nemškega varuha konkurence še povzema nemška tiskovna agencija dpa.

“Glede na preliminarne izsledke preiskave menimo, da končanje pogodbe pomeni zlorabo tržne moči,” je dejal Mundt. Organ se zdaj z Lufthanso pogovarja o naslednjih korakih. “Seveda bi bilo dobrodošlo, če bi Lufthansina pogodba s Condorjem ostala v veljavi,” je še ocenil Mundt.

Po navedbah medijev je negativne učinke odpovedi te pogodbe izpostavila tudi Evropska komisija.

Skupina Lufthansa želi sicer okrepiti svoje poslovanje na področju dolgih letalskih povezav, v ta namen je ustanovila tudi novo ponudbo Eurowings Discover, v okviru bodo Lufthansini leti prepleteni z leti njene hčerinske družbe Eurowings.

Kot še izpostavlja dpa, je bil tudi Condor nekoč Lufthansina hčerinska družba, a se je osamosvojil s pomočjo zajetne vladne pomoči po bankrotu potovalnega velikana Thomasa Cooka.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button