Laschetu za izvolitev čestital tudi kanclerski kandidat SPD Scholz

Novemu predsedniku Nemških krščanskih demokratov (CDU) Arminu Laschetu je za današnjo izvolitev na čelo CDU čestital tudi kanclerski kandidat nemških socialdemokratov (SPD), finančni minister in podkancler Olaf Scholz. Odzvale so se tudi druge nemške stranke.

 

“To je velika naloga z velikima predhodnicama in veliko predhodniki. Želim mu uspešno delovanje. To leto bo za vse nas velik izziv,” je Scholz zapisal na Twitterju.

Nemški Zeleni so ocenili, da novega predsednika CDU čakajo zahtevne naloge. Laschet je pred zahtevno nalogo, da CDU na novo opredeli po koncu obdobja Angele Merkel ter pojasni, za kaj se vsebinsko zavzema in kako lahko to pot ubere z združenimi močmi, sta v odzivu ocenila predsednika stranke Annalena Baerbock in Robert Habeck, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Predsednica nemške Levice Katja Kipping je v odzivu na Twitterju zapisala, da ima CDU z Laschetom sicer novega predsednika stranke, a še zdaleč ne kanclerskega kandidata.

“Ne glede na to, kdo bo dobil bitko za kanclersko kandidaturo CDU, CDU ne bo pripravljen smeri zastaviti tako, da bomo iz krize izšli pravično,” je menila.

Z izborom novega predsednika CDU se v Nemčiji začenja super volilno leto. V šestih deželah bodo letos volili deželne parlamente, vrhunec pa bodo parlamentarne volitve 26. septembra.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button