Johnson bo kolumnist časnika Daily Mail

Nekdanji britanski premier Boris Johnson je potrdil, da se bo kot kolumnist pridružil časniku Daily Mail. A zaradi tega se lahko znašel v težavah, saj vladnega nadzornega organa pred tem ni zaprosil za dovoljenje. Je pa obljubil, da bodo njegove kolumne popolnoma necenzurirane, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanji britanski ministri in premierji morajo namreč v skladu s pravili še dve leti po prenehanju opravljanja funkcije vladni odbor za imenovanja v podjetjih (Acoba) zaprositi za dovoljenje, da prevzamejo drugo plačano ali neplačano zaposlitev, je razvidno s spletne strani vlade v Londonu.

“Nismo prejeli nobene prošnje, zato bomo pisali gospodu Johnsonu,” je sporočila tiskovna predstavnica Acoba. Vir blizu Johnsona je sicer zatrdil, da je nekdanji premier pisal organu, pri čemer pa ni razkril kdaj.

Daily Mail, desno usmerjeni britanski časnik, je danes novico o zaposlitvi Johnsona potrdil na Twitterju. Zapisal je, da je navdušen, da lahko v svojih vrstah pozdravi “enega najbolj duhovitih in izvirnih piscev v tem poslu”.

V videoposnetku, ki ga je ob tem objavil, pa je Johnson dejal, da je navdušen nad tem, da bo lahko sodeloval pri “slavnem časopisu”. Obljubil je tudi, da bo pripravljal povsem necenzurirane oziroma nepopravljene prispevke.

Čeprav se je pošalil, da bo o politiki pisal le, “ko bo to nujno potrebno”, mu kolumna ponuja močan format, s katerim se lahko spravi na aktualnega premierja Rishija Sunaka, s katerim je javno v sporu, navaja dpa. Johnsonove kolumne bodo izhajale vsako soboto.

Source
STA
Back to top button