Italijanska vlada z novo milijardno pomočjo posameznikom in podjetjem

Italijanska vlada je v četrtek pozno zvečer odobrila predlog novih ukrepov za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu, ki ju je prizadela pandemija covida-19. Ukrepi so vredni okoli 32 milijard evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Novi ukrepi predvidevajo podporo delavcem, podjetjem in zdravstvenemu sektorju, pa tudi družinam. Za financiranje ukrepov se bo Rim dodatno zadolžil na mednarodnih finančnih trgih.

Italijanski parlament je konec lanskega leta potrdil proračun za 2021, ki je že predvidel milijarde pomoči za boj proti posledicam covida-19. Četrtkova odločitev pa predvideno zadolževanje še povečuje.

Italijanska vladna koalicija je sicer v krizi, saj sta zaradi spora o porabi evropskih sredstev za okrevanje odstopili dve ministrici manjše koalicijske stranke Italia Viva. Premier Giuseppe Conte bo podporo v parlamentu predvidoma preverjal v ponedeljek.

Italija je doslej zabeležila več kot 80.000 smrti obolelih s covidom-19 ter več kot 2,3 milijona primerov okužb. Proti novemu koronavirusu so doslej cepili okoli 972.000 ljudi.

Source
STA
Back to top button