EvropaGospodarstvo

Frankfurtsko letališče tudi v novo leto z malo potniki

Na frankfurtskem letališču so januarja našteli 882.869 potnikov, kar je 80,9 odstotka manj kot v prvem mesecu lanskega leta. Svetlo točko je predstavljal tovorni promet, kjer so zabeležili 18-odstotno rast, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Mednarodni letalski potniški promet je v preteklih mesecih močno okrnila pandemija covida-19. Decembra so na omenjenem letališču zabeležili 81,7-odstotni padec števila potnikov.

Medtem ko so zaradi omejitvenih ukrepov za zajezitev virusa številni letalski prevozniki oklestili urnik potniški letov, pa se še naprej krepi tovorni letalski promet, še dodaja dpa. Količina prepeljanega blaga se je povečala za 18,1 odstotka na 176.266 metričnih ton.

Izvršni direktor Fraporta Stefan Schulte, ki upravlja z letališčem, je v preteklosti izrazil pričakovanja, da si bo letalski potniški promet letos opomogel, a do večje rasti bo prišlo šele v drugi polovici leti. Število potnikov naj bi, kot je ocenil, kljub temu doseglo le okoli 40 odstotkov tistega iz rekordnega leta 2019.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button