Francoski Alstom namerava letos zaposliti 7500 ljudi

Francoski transportni velikan Alstom namerava letos po svetu zaposliti 7500 ljudi, da bo lahko izpolnil povečano povpraševanje in rekorden obseg naročil, ki je konec lanskega leta nanesel skupno 77,8 milijarde evrov. Podjetje si glede na današnjo objavo želi zaposliti 6000 inženirjev in menedžerjev ter 1500 proizvodnih delavcev in tehnikov.

 

 

“Te zaposlitve so povezane s projekti, ki vključujejo vozni park, prometno signalizacijo in storitve,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AGP Alstom zapisal v izjavi za javnost.

Zaradi nakupa enote za izdelavo vlakov kanadskega industrijskega koncerna Bombardier se je velikost podjetja lani podvojila, so spomnili. “Zdaj smo prisotni v 70 državah in naš seznam naročil je precej obsežen. Za izpolnitev naročil tako potrebujemo delavce po vsem svetu,” je za AFP dejala direktorica kadrovske službe Anne-Sophie Chauveau-Galas.

Podjetje je pojasnilo, da bo v Evropi zaposlilo 3900 ljudi, v azijsko-pacifiški regiji 1700, v Severni in Južni Ameriki 1500 ter v Afriki, na Bližnjem vzhodu in Osrednji Aziji 400.

Družba je sicer pred kratkim oznanila 1,8 milijarde evrov vreden dogovor o dobavi do 200 regionalnih vlakov na Norveško. Okvirna pogodba z javnim železniškim podjetjem Norsek Tog predvideva začetno naročilo 30 vlakov v vrednosti 380 milijonov evrov, so sporočili iz podjetja.

Source
STA
Back to top button