AktualnoEvropaGospodarstvo

Evropska komisija odobrila združitev londonske borze in Refinitiva

Evropska komisija je prižgala zeleno luč za združitev upravljalca londonske borze London Stock Exchange Group in podjetja Refinitiv, ki je specializirano za finančne podatke. Odobritev je prišla po prejemu določenih zagotovil, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 

Evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager je ob objavi odločitve poudarila, da je konkurenca na področju infrastrukture trgovalnih storitev in finančnih podatkov ključna za evropsko gospodarstvo.

Komisija je združitev odobrila, potem ko je London Stock Exchange Group pristala na izpolnitev določenih pogojev. Med njimi je prodaja 99,9-odstotnega deleža v skupini Borsa Italiana, o čemer se je že dogovorila s konkurentom Euronext.

Refinitiv, ki služi več kot 40.000 institucijam v več kot 190 državah, je bil nekoč enota Thomson Reutersa za finance in tveganja. Sedaj je ponudnik finančnih informacij v skupni lasti kanadske medijske skupine Thomson Reuters in ameriškega sklada Blackstone. Skupina londonske borze medtem upravlja z borzami in klirinškimi hišami.

Dogovor morajo potrditi še ameriški organi. Če bo izveden, bo posel ustvaril vodilnega ponudnika podatkov in informacij, ki bo primerljiv z ameriškim Bloombergom.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button