Javno posvetovanje o reviziji uredbe o kemikalijah

Evropska komisija je danes začela javno posvetovanje o reviziji uredbe o registraciji, evalvaciji, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH). Cilj revizije je uskladiti pravila EU o kemikalijah s prizadevanji komisije glede varnih in trajnostnih kemikalij ter zagotavljanje visoke ravni varovanja zdravja in okolja ob ohranitvi notranjega trga.

 

 

“Evropa že ima vodilno vlogo na področju varnih in trajnostnih kemikalij. Cilj naše politike na področju kemikalij je pospešiti ta prehod v korist naših državljanov in okolja, hkrati pa še naprej omogočati inovacije kemične industrije. Pri iskanju rešitev se zanašam na podporo akademskih krogov, civilne družbe in javnih organov,” je pojasnil evropski komisar za notranji trg Thierry Breton.

Komisija zainteresirane poziva, naj izrazijo stališča o številnih vprašanjih v zvezi z uredbo REACH, vključno z zahtevami za registracijo, dejavniki ocenjevanja zmesi, obveščanjem v dobavnih verigah, ocenjevanjem dokumentacije in snovi, postopki avtorizacije in omejevanja ter nadzorom in izvrševanjem.

Posvetovanje bo preko spletnega vprašalnika potekalo do sredine aprila. Kot so sporočili iz Bruslja, bo vprašalnik v slovenščini na voljo sredi februarja.

Source
STA
Back to top button