Hojs na brifingu za bruseljske dopisnike povzročil zmedo z izjavo o svinjah

Notranji minister Aleš Hojs je danes na brifingu za bruseljske novinarje ob začetku predsedovanja Svetu EU povzročil zmedo z izjavo, da bi lahko kot svinjo morda označil višjega predstavnika v evropski birokraciji. Novinarji so posumili, da s tem misli podpredsednika Evropske komisije Fransa Timmermansa, a je Hojs to kasneje zanikal.

Novinarji, ki so bili prisotni na brifingu in o tem tvitali, so danes Hojsa med drugim vprašali o tvitu, v katerem je komentiral incident z rumenimi jopiči na protivladnih protestih v Ljubljani z besedami “ne meči biserov med svinje”. Hojs pa je odgovoril, da ni nikogar označil za svinjo. Kasneje je dodal, da bi lahko po tem, kar je slišal v četrtek, morda tako označil nekoga drugega, a da te osebe ni na Prešernovem trgu, ampak sedi visoko v evropski birokraciji.

Novinarji so najprej pomislili, da s tem najverjetneje misli Timmermansa. Izvršni podpredsednik komisije se namreč zaradi fotografije dveh slovenskih sodnikov s socialdemokratskima politikoma, ki jo je gostom kot dokaz politične pristranskosti sodstva pokazal premier Janez Janša, protestno ni udeležil skupinskega fotografiranja.

Hojs se je na Twitterju že odzval na interpretacijo svojega odgovora in pojasnil, da v mislih ni imel Timmermansa, ko je odgovarjal na vprašanje.

Novinarji, ki so se udeležili brifinga, trenutno še čakajo na uradni odgovor, koga pa je imel Hojs v mislih, ko je govoril o svinji.

Source
STA
Back to top button