Bruselj z drugim opominom Sloveniji zaradi neupoštevanja zakonodaje na področju transporta

Evropska komisija je danes Sloveniji poslala obrazložitveno mnenje oz. drugi opomin, ker v nacionalno zakonodajo ni ustrezno prenesla direktive s področja razvoja vseevropskega prometnega omrežja. Rok za prenos direktive je bil 10. avgust lani, prvi opomin pa je Slovenija prejela septembra lani.

Kot so sporočili iz Bruslja, Evropska komisija Slovenijo v obrazložitvenem mnenju poziva, naj v nacionalno zakonodajo prenese direktivo o racionalizaciji ukrepov za pospešitev realizacije vseevropskega prometnega omrežja TEN-T.

Komisija je uradne opomine, ker je niso obvestile o prenosu direktive v nacionalno zakonodajo, septembra lani poslala šestim članicam, Bolgariji, Estoniji, Irski, Hrvaški, Sloveniji in Slovaški. Vse so danes prejele drugi opomin, saj je komisija ocenila, da še vedno niso prenesle direktive.

V skladu s pravili imajo države zdaj na voljo dva meseca za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti. Če tega ne bodo storile, se lahko komisija odloči, da zadevo preda v obravnavo Sodišču Evropske unije.

Evropska komisija je sicer danes sprejela redni mesečni sveženj odločitev v zvezi s kršenjem ali nepravilno uporabo prava EU.

Back to top button