Egiptovski predsednik kritičen do Evrope zaradi zavračanja migrantov

Egiptovski predsednik Abdel Fatah al Sisi je bil danes kritičen do Evrope, ker ne sprejema migrantov. Ob tem je poudaril, da Egipt gosti šest milijonov migrantov, ki so zaradi revščine in konfliktov pobegnili iz svojih domačih držav v regiji.

 

 

“V Egiptu imamo šest milijonov ljudi, ki so prišli zaradi konfliktov, omejenih možnosti in revščine v nekaterih sosednjih državah. Mi jih ne izganjamo niti jih ne dajemo v taborišča,” je v torek na konferenci v Šarm el Šejku povedal Sisi.

“Govorim o velikih številkah (…) naši prijatelji v Evropi pa jih ne sprejemajo,” je dodal po poročanju nemške tiskovne agencije dpa. Poudaril je, da so se migranti vključili v družbo.

Po podatkih mednarodne organizacije za migracije (IOM) so v Egiptu migranti, ki prihajajo iz 58 različnih držav, številni so iz Afrike in arabskega sveta. Egipt pa je zanje pogosto zgolj tranzitna država. Pred leti so poostrili nadzor na severni obali, tako da se je število odhodov prek Sredozemskega morja v Evropo po letu 2016 zmanjšalo, navaja IOM.

Source
STA
Back to top button