EasyJet po Londonu prekinja tudi povezavo med Ljubljano in Berlinom

Odpovedali tudi nekaj povezav s Hrvaško in Črno goro

Nizkocenovni letalski prevoznik EasyJest je sporočil, da na treh trgih nekdanje Jugoslavije prekinja šest povezav. Za Slovenijo to pomeni konec neposredne povezave med Ljubljano in Berlinom.

 

To je druga EasyJetova linija iz Ljubljane v zadnjih treh mesecih, za katero je prevoznik napovedal prekinitev povezave – pred nekaj meseci so že napovedali, da ne bodo več leteli med Ljubljano in Londonom (Stansted).

Za zdaj za 12. februar ostaja napovedana povezava na londonsko letališče Gatwick, medtem ko so začetek poletov na liniji Ljubljana–London Luton zamaknili na 28. marec. Pri tem do takrat dopuščajo možnost novih sprememb.

Poleg Slovenije bo imela napoved novih prekinitev neposreden vpliv še na Hrvaško in Črno goro.

Brez povezav ostajata tudi Hrvaška in Črna gora

EasyJet bo s Hrvaško prekinil štiri sezonske povezave, in sicer povezavi med Benetkami in Splitom ter Dubrovnikom, pa tudi Liverpool–Pulj in London Luton–Zadar.

Pred časom je letalski prevoznik prekinil tudi povezavo med letališčem London Stansted in Dubrovnikom ter Splitom. Pred pandemijo so največ potnikov na Hrvaško prepeljali v poletnih mesecih.

Na ljubljanskem letališču v prihodnjih tednih in mesecih pričakujejo vrnitev še nekaterih letalskih prevoznikov. Foto: BoBo

Nizkocenovni letalski prevoznik bo prekinil tudi povezavo med Milanom in Tivtom, katere začetek je bil napovedan za letos, a so ga pozneje prestavili na 2021. Načrtovano je bilo, da bodo poleti dvakrat tedensko med najvišjo turistično sezono – junija, julija in avgusta.

Napovedali pa so sezonsko letalsko povezavo med Berlinom in Tivtom, hkrati pa bodo ohranili že obstoječe povezave z Ženevo, Manchestrom in letališčem London Gatwick, še poroča portal Exyuaviation.

Kam je trenutno mogoče leteti z ljubljanskega letališča?

Trenutno z ljubljanskega letališča Air Serbia trikrat tedensko leti v Beograd, Lufthansa trikrat tedensko v Frankfurt in Turkish Airlines trikrat tedensko v Carigrad.

Po napovedih se v prihodnjih tednih ali mesecih na ljubljansko letališče vračajo Montenegro Airlines s poleti v Podgorico, Air France s poleti v Pariz, LOT Polish Airlines s poleti v Varšavo in Transavia s poleti v Amsterdam.

 

Source
rtv.si
Back to top button