Dobiček H&M v četrtletju zgrmel za skoraj 90 odstotkov

Švedski tekstilni velikan Hennes & Mauritz (H&M) je v letošnjem tretjem poslovnem četrtletju zabeležil 531 milijonov kron (48,6 milijona evrov) čistega dobička, kar je 89 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Kot so pojasnili v podjetju, je padec posledica ustavitve prodaje, nato pa umika z ruskega trga.

 

Drugi največji prodajalec oblačil na svetu je le eno od podjetij razvitega Zahoda, ki so po ruski invaziji na Ukrajino februarja letos zapustili ruski trg, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

H&M je prodajo v svojih trgovinah v Rusiji ustavil marca, julija pa naznanil, da bo zaključil operacije v tej državi, vendar pa začasno odprl trgovine, da proda preostale zaloge.

Izvršna direktorica tekstilnega velikana Helena Helmersson je zdaj pojasnila, da je na njihovo tretje poslovno četrtletje vplivalo prav dogajanje v Rusiji.

Skupina je ob objavi poslovnih rezultatov sporočila, da bo sprožila program krčenja stroškov, s katerim želijo prihraniti dve milijardi kron (182,7 milijona evrov).

Source
STA
Back to top button