AktualnoEvropaSvetGospodarstvo

Daimler in Amazon bosta sodelovala pri razvoju samovozečih tovornjakov

Nemški avtomobilski velikan Daimler je napovedal sodelovanje z ameriškim konglomeratom Amazon pri razvoju samovozečih tovornjakov. Amazon bo prispeval oblačno tehnologijo za prihajajoče Daimlerjeve preizkuse avtonomnih tovornih vozil v ZDA, je poročala francoska tiskovna agencija AFP

 

Kot so navedli v Daimlerju, bo Amazonova tehnologija pripomogla k pospešitvi preizkusov novih vozil in njihovi dobavi na trg. Za razvoj tehnologije za samodejno vožnjo je pri Daimlerju zadolžena podružnica Torc Robotics, Amazon pa bo prispeval spletno storitev gostovanja v oblaku Amazon Web Services.

Preizkusi se nanašajo na samovozeča vozila četrte stopnje, kar pomeni vožnjo brez voznika, a na točno določenem območju. Stopenj avtonomne vožnje je sicer pet, pri čemer peta pomeni popolno avtonomnost vozila.

Torc Robotics je bilo sprva samostojno ameriško podjetje, s katerim je Daimler začel sodelovati leta 2019. Kmalu zatem ga je prevzel. Oktobra lani je avtomobilski velikan iz Stuttgarta pri razvoju samovozečih tovornjakov začel sodelovati tudi z Googlovo podružnico Waymo.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button