BMW po koronskem letu pričakuje znatno rast dobička

Nemški avtomobilski proizvajalec BMW je lani zabeležil 3,9 milijarde evrov čistega dobička, kar je 23 odstotkov manj kot prej. Ob okrevanju svetovnega gospodarstva pa v nemškem podjetju za letošnje leto načrtujejo znatno rast poslovanja.

V podjetju so odločeni, da bodo izkoristili okrevanje, ki se je začelo v drugi polovici lanskega leta. Kupcem bodo predstavili nov električni avtomobil i4, ob tem pa si obetajo močan skok prodaje.

V prihodnjih 10 letih bo po pričakovanjih prodaja električnih avtomobilov dosegla 10 milijonov, so zapisali v BMW in popravili prejšnjo oceno o štirih milijonih prodanih električnih avtomobilih.

BMW je bil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP z modelom i3 eden od ustvarjalcev trendov na področju električnih vozil, a je v zadnjih letih zaostal za Teslo.

V nemškem podjetju računajo, da se bo po 13-odstotni rasti trga električnih vozil v lanskem letu rast v prihodnjih petih letih okrepila za 50 odstotkov, nato se bo trg do leta 2030 krepil za 20 odstotkov letno. V BMW načrtujejo, da bo do leta 2030 polovica njihovih vozil električnih, še navaja AFP.

Source
STA
Back to top button