Avstrijska policija in vojska nadzorujeta omejitev potovanj na Tirolskem

Na mejah avstrijske dežele Tirolska danes okoli 1200 policistov in vojakov nadzoruje upoštevanja omejitve potovanj, ki naj bi preprečile širjenje južnoafriške različice novega koronavirusa na druge dele države. Kdor želi zapustiti deželo, mora predložiti negativen izvid testiranja na novi koronavirus.

Na Tirolskem so potrdili več kot 400 primerov južnoafriške različice koronavirusa, ki velja za bolj nalezljivega. Gre za največje žarišče te različice v Evropski uniji, opozarja avstrijska vlada.

Od danes je možno deželo zapustiti le z negativnim izvidom na novi koronavirus. Oblasti so vzpostavile 44 nadzornih točk na cestah, letališčih in železnicah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za zdaj so nazaj poslali le manjše število ljudi, ki niso imeli potrdila, je pojasnila tiskovna predstavnica policije v Innsbrucku.

Na nekaterih nadzornih točkah so vzpostavili tudi centre za testiranje, kjer lahko potniki v zadnjem trenutku opravijo obveznost. Izjema velja za otroke, voznike tovornjakov in tranzitni promet.

Ukrep bo v veljavi najmanj deset dni.

Source
STA
Back to top button