Zdajšnja predsednica zdravniške zbornice Beović edina kandidatka za naslednji mandat

V nedeljo se je iztekel rok za oddajo kandidatur za predsednika Zdravniške zbornice Slovenije. Prijave mora uradno potrditi volilna komisija, je pa že znano, da je pravočasno prejela ena prijava. Oddala jo je trenutna predsednica zbornice Bojana Beović. Volitve predsednika zbornice in poslancev skupščine zbornice bodo 14. maja.

Kandidati za predsednika zdravniške zbornice so morali poleg pisnega soglasja izpolnjevati še enega od treh pogojev – podporo vsaj 50 članov zbornice, najmanj treh regijskih odborov ali pa izvršilnega odbora.

Edina kandidatka Bojana Beović je kandidaturo vložila s podporo članov in izvršilnega odbora, so za STA potrdili pri zdravniški zbornici.

Beović je infektologinja, zaposlena na ljubljanski infekcijski kliniki. Širši javnosti je postala znana med epidemijo covida-19, ko je nekaj časa vodila svetovalno skupino za covid-19.

Na volitvah decembra 2020 je v drugem krogu volitev prejela 3154 glasov, njena protikandidatka Tanja Petkovič pa 2706 glasov. Pred tem je funkcijo predsednice zbornice opravljala Zdenka Čebašek-Travnik, ki pa se na zadnjih volitvah ni uspela prebiti v drugi krog.

Volitve predsednika zdravniške zbornice bodo sicer letos prvič tudi v elektronski obliki. Izbiro o načinu glasovanja so morali člani zbornice sporočiti do nedelje.

Preverite tudi
Close
Back to top button