Vlada soglaša z imenovanjem Tomaža Vidica za direktorja psihiatrične bolnišnice Begunje

Vlada je na današnji seji podala soglasje k imenovanju Tomaža Vidica za direktorja psihiatrične bolnišnice Begunje za mandatno dobo štirih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Mandat bo nastopil 7. avgusta, so po seji vlade sporočili z ministrstva za zdravje.

Svet Psihiatrične bolnišnice Begunje je novega direktorja z razpisom iskal po lanskem odstopu tedanjega direktorja Mitje Logarja. Z njegovo odstopno izjavo se je svet zavoda seznanil julija lani in ga s sklepom razrešil s položaja direktorja, konec lanskega leta pa še vlada. Sklep sveta zavoda sicer začne veljati z dnem izdaje soglasja vlade.

Psihiatrično bolnišnico Begunje trenutno kot vršilka dolžnosti direktorice Lea Žmuc Veranič, s polnim mandatom pa bo torej v začetku avgusta to mesto nastopil Vidic.

Za direktorja je sicer lahko imenovan kandidat, ki ima ob z zakonom določenih pogojih izobrazbo, pridobljeno po študijskem programu druge stopnje in najmanj pet let delovnih izkušenj s področja organizacije, vodenja in upravljanja. K prijavi je moral predložiti program dela in razvoja zavoda, potrdilo o nekaznovanosti in znanju vsaj enega svetovnega jezika.

Back to top button