Vlada podala soglasje k podelitvi prokure na onkološkem inštitutu Zlati Štiblar Kisić

Vlada je na današnji seji podala soglasje k podelitvi prokure v ljubljanskem onkološkem inštitutu Zlati Štiblar Kisić. Soglasje začne veljati s 24. junijem, so po seji vlade sporočili z ministrstva za zdravje.

“Onkološki inštitut Ljubljana je ugledna institucija, ki pokriva celotno območje Slovenije in je ključnega pomena za zdravje prebivalcev. Trenutne dinamične spremembe in izzivi v zdravstvu zahtevajo od poslovodstva še večje napore, hitrejše in bolj premišljene odločitve ter dnevno prilagajanje spremenljivim razmeram,” so ob današnji odločitvi vlade za STA še zapisali na ministrstvu za zdravje.

Kot so ob tem navedli, je svet onkološkega inštituta zato sprejel odločitev o “okrepitvi vodstvenih struktur s podelitvijo prokure posameznici z obsežnimi izkušnjami v upravljanju kompleksnih zdravstvenih sistemov, ki dobro pozna delovanje onkološkega inštituta”. Ta korak bo po prepričanju ministrstva omogočil še bolj učinkovito in prožno odzivanje na izzive, s katerimi se sooča Onkološki inštitut Ljubljana.

Statut onkološkega inštituta, ki velja od julija 2023, sicer navaja, da lahko svet zavoda s soglasjem ustanovitelja, torej vlade, prokuro podeli največ eni osebi. Svet v sklepu določi obseg in nalogo prokure, in sicer glede na konkretne potrebe pri poslovanju zavoda. Ob tem lahko prokuro s soglasjem ustanovitelja svet kadarkoli prekliče.

Štiblar Kisić je sicer nekdanja generalna direktorica onkološkega inštituta, vodila ga je od leta 2016 do 2020.

Mesto generalnega direktorja onkološkega inštituta trenutno zaseda Andraž Jakelj.

Back to top button