V kranjskem zdravstvenem domu stekla ureditev novih ambulant

V Zdravstvenem domu Kranj so po preselitvi diabetološke in antikoagulacijske ambulante na Golnik začeli prenavljati prostore, ki jih bodo namenili ambulantam družinske medicine in pediatrije. Kot so danes sporočili z Mestne občine Kranj in Osnovnega zdravstva Gorenjske, bo prenova potekala tri mesece.

Kranjska občina je dodatne prostore v prizidku Zdravstvenega doma Kranj od zasebnega lastnika kupila junija lani s sredstvi Osnovnega zdravstva Gorenjske. Vrednost nakupa skoraj 470 kvadratnih metrov prostora je bila 1,36 milijona evrov. Namen investicije pa je zmanjšati prostorsko stisko kranjskega zdravstvenega doma.

Večji del kupljenih prostorov je najemala Klinika Golnik za svoji diabetološko in antikoagulacijsko ambulanto, ki bi se morali izseliti že lani, vendar ni našla nadomestnih prostorov v Kranju. Zaradi tega zapleta se je čas izselitve obeh ambulant zamaknil, s tem pa tudi začetek prenove prostorov in njihove preureditve za potrebe ambulant družinske medicine in pediatrije.

Prejšnji mesec je Klinika Golnik svoji ambulanti iz Kranja nato preselila na Golnik, kjer sta začeli delovati s 1. aprilom. Ambulanti sta v stavbi nad glavnim vhodom v kliniko, kjer je bil pred leti negovalni oddelek. Še vedno pa Klinika Golnik išče druge prostore, da bi ambulanti preselila nazaj v Kranj, kjer bi bili večjemu številu bolnikov bolj dostopni.

V zdravstvenem domu Kranj so medtem lahko začeli prenavljati izpraznjene prostore prvega nadstropja. V manjšem delu prostorov pa bo nekaj časa še deloval zasebni očesni center, ki se bo izselil do leta 2027. Nato bo tudi preostanek prostorov namenjen družinski in otroški medicini. Z novimi prostori bodo, kot so poudarili, zagotovili boljšo oskrbo pacientov in boljše pogoje za delo zaposlenih.

Preverite tudi
Close
Back to top button