V delih Italije zaostreni protikoronski ukrepi

V nedeljo so potrdili več kot 20.000 novih okužb

Italija je v nekaterih deželah, kjer se znova povečuje število okužb z novim koronavirusom, zaostrila protikoronske ukrepe. Številne šole so od danes znova zaprte, restavracije ne smejo več sprejemati gostov.

Kampanja, kjer sta med drugim Neapelj in Amalfi, je medtem postala že tretja dežela, ki je spet označena z rdečo. Uvrstitev določene regije med rdeče pomeni uvedbo najstrožjih ukrepov, kot jih določi ministrstvo za zdravje v Rimu.

Doslej sta bili rdeče obarvani že deželi Bazilikata in manjša Molize, kjer so prav tako zaprte šole, ljudje pa naj bi svoje domove tam zapuščali čim redkeje, poroča nemška tiskovna agencije DPA.

Delitev dežel na različno obarvane glede na število okužb so sicer v 60-milijonski Italiji v boju proti pandemiji uvedli lani jeseni. Več območij, kjer se epidemiološka situacija prav tako slabša, je tokrat označenih z oranžno. Med njimi je Benečija na severu države, že pred tem je bila oranžno obarvana, kar pomeni srednje visoko tveganje, sosednja Lombardija z okoli desetimi milijoni prebivalcev. Oranžni sta tudi Toskana in Umbrija.

Po vsej Italiji še naprej velja nočna policijska ura, meje med deželami pa so, razen za izjeme, zaprte. Strokovnjaki od vlade vse glasneje zahtevajo uvedbo še strožjih zaščitnih ukrepov, saj se položaj poslabšuje po bolj ali manj vsej državi. V nedeljo so tako na primer v Italiji našteli več kot 20.000 novih okužb v enem dnevu, s čimer je število vseh okuženih od februarja lani naraslo na skoraj 3,07 milijona.

Via
STA
Source
MMC
Back to top button