Pustne norčije na pustno soboto zaradi epidemije le na fotografijah in spletu

Današnja pustna sobota sicer zaradi epidemije covida-19 ne bo tako družabna, kot smo vajeni. Vendar se organizatorji nekaterih tradicionalnih pustnih prireditev niso vdali v usodo, ampak so se odločili za pustovanja v prilagojenih oblikah. Policija poudarja, da so zaradi protikoronskih ukrepov prireditve prepovedane.

Na Ptuju, kjer v okviru tamkajšnjega tradicionalnega kurentovanja na pustno soboto običajno poteka mestni pustni korzo, na katerem se po ulicah sprehodijo našemljeni meščani, so letos karneval prenesli na splet in v lokalne televizijske medije.

Pustno društvo Cerknica danes zvečer vabi na spremljanje njihove Facebook strani in Youtube kanala, kjer bo butalski DJ postregel z venčkom pustnih uspešnic od zimzelenih do najnovejših. Na tak način bomo svoje razpoloženje lahko iz pustega spremenili v pustno, so obljubili na svoji spletni strani.

Tudi Turistično informativni center Moravske Toplice je tradicionalno pustno rajanje na prostem preselil na splet. Z namenom, da najmlajšim ponudi kakovostne pustne vsebine in jim pričara posebno pustno doživetje, je pripravil spletni dogodek Virtualne norčije iz Moravskih Toplic. Zajema obilico pustnih video vsebin od učenja pustne poslikave obraza in izdelave pustne maske do peke krofov, niso pa pozabili niti na nagrade. Video vsebine bodo vse do torka na ogled na njihovi Facebook in Instagram strani.

Ponekod pa so razstavili fotografije pustovanj iz minulih let in tako spomnili na pust v času brez covida-19, tako denimo v Litiji in Mozirju.

Policija pa pred pustnim vikendom izpostavlja, da so še vedno v veljavi številni protikoronski ukrepi. Prireditve in druga praznovanja so prepovedana, prav tako pa tudi množično zbiranje ljudi, so navedli na Policijski upravi Koper. Spomnili so tudi, da voznik ne sme voziti s pustno masko, prav tako pa za volan ne sodijo alkohol in droge.

Source
STA
Preverite tudi
Close
Back to top button