Prihodnji teden 19. filmski festival Kino Otok – Isola Cinema

V Art kinu Odeon je tridesetega maja potekala predstavitev programa filmskega festivala Kino Otok. Ta se bo odvijal med sedmim in enajstim junijem na osmih prizoriščih v Izoli. V torek, 6. junija pa festivalska ekipa pripravlja še dva preddogodka. V Galeriji Salsaverde bo ob 18. uri potekala otvoritev razstave Akademije umetnosti Univerze v Novi Gorici Tempo v prostoru. Ob 21. uri pa bodo kot vedno doslej v Letnem kinu Arrigoni pričeli s projekcijo presenečenja.

 

Na dogodku so spregovorile vodja festivala Tanja Hladnik, glavna selektorica filmskega programa Varja Močnik in vodja programa za otroke, mlade in družine Lorena Pavlič, podžupanja izolske občine Agnese Babič ter članica upravnega odbora Kluba izolskih študentov in dijakov Gaia Sluga.

Letošnji program obsega 41 javnih projekcij, ki se bodo odvile v Izoli v sklopu festivala. Med drugim bodo na voljo še PRO OTOK, ki je namenjen filmskim profesionalkam in profesionalcem ter cikel glasbenih dogodkov Noči luči. Več o festivalskemu programu pa si lahko ogledate 31. maja v oddaji Kulturni raport ob 18. uri.

Megafon TV pripravlja med 7. in 10. junijem tudi vsakodnevne vklope s festivala v živo ob 17:45.

Source
Aida Čehić
Preverite tudi
Close
Back to top button