Otroci z Inštituta zlata pentljica ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o otroškem raku obiskali DZ

Ob mednarodnem mesecu ozaveščanja o otroškem raku, ki ga obeležujemo septembra, so DZ obiskali otroci z Inštituta zlata pentljica. Poslancem in drugim zbranim so podarili zlate pentlje, ki so simbol otroškega raka. Podpredsednica DZ Nataša Sukič jim je med drugim dejala, naj nikoli ne obupajo, temveč vztrajajo, so sporočili iz DZ.

Kot so v DZ navedli v sporočilu za javnost, so otroci in mladostniki, ki so se zdravili na kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo v 3. nadstropju Pediatrične klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, veliki borci. Na današnjem dogodku v DZ so delili svojo zgodbo soočanja z boleznijo.

Podpredsednica DZ Nataša Sukič jim je med drugim dejala, da so edinstveni in neprecenljivi. “Vsaka vaša zgodba je še zmeraj v nastajanju in obljubim, da jo bomo prav vsi pisali skupaj z vami. Žal je v življenju tako, da moramo sprejeti, karkoli nam pride na pot, zato je pomembno le, da se s tem soočimo pogumno in z vsem, kar premoremo. Če verjamemo, da zmoremo, smo že na pol poti do cilja,” so njene besede povzeli v sporočilu za javnost.

Po njihovih navedbah je zbrane prav tako nagovoril tudi član odbora DZ za zdravstvo Miroslav Gregorič, ki je med drugim vsem članom Inštituta zlata pentljica izrekel globoko spoštovanje do nesebične pomoči mladim bolnikom in njihovim staršem med zdravljenjem, otrokom pa izrekel podporo pri premagovanju bolezni.

Prav tako se je dogodka udeležil državni sekretar na ministrstvu za javno upravo Jure Trbič. Izrazil je podporo in spoštovanje vsem obolelim otrokom in njihovim družinam ter zdravstvenemu osebju za strokovno in predano skrb za otroke z rakom, so sporočili z ministrstva. Ob tem so navedli, da so mladi junaki z močno voljo, pogumom in srčnostjo preživeli hudo bolezen, njihova izkušnja pa nam lahko pomaga bolezen bolje razumeti.

Back to top button