AktualnoKultura

Ob novogoriškem gledališču bodo postavili zunanji amfiteater

V Novi Gorici so danes položili temeljni kamen za nov zunanji amfiteater. Skupaj so ga odkrili minister za kulturo v odhodu Vasko Simoniti, podžupanja Mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica in direktorica Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica Mirjam Drnovšček. Ministrstvo za kulturo je za projekt namenilo 2,5 milijona evrov.

 

 

Zunanji amfiteater bodo zgradili na območju med SNG Nova Gorica in Goriško knjižnico Franceta Bevka, sprejel bo okrog 500 gledalcev.

Amfiteater bo tudi čezmejno kulturno središče. Z njim bo imela Nova Gorica možnost večjega nabora predstav, tudi opernih in baletnih, ki jih bo lahko ponudila občinstvu.

V prvi fazi je predvidena izgradnja odra in tribun z osnovno odrsko tehniko. Dela naj bi bila po sedanjih časovnih okvirih končana do prihodnjega leta, ko naj bi amfiteater že začeli tudi uporabljati. Sledila bo druga faza, v kateri je predvidena izgradnja premične strehe in nadgradnja odrske tehnike; ta naj bi bila končana do leta 2025, ko bo Nova Gorica postala Evropska prestolnica kulture.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button