Novartis Osnovni šoli Mengeš predal donacijo v višini 20.000 evrov

Farmacevtska družba Novartis je Osnovni šoli Mengeš predala donacijo v višini 20.000 evrov, namenjeno opremi nove učilnice za kemijo. Z donacijo podjetje utrjuje dolgoletno trdno povezanost z lokalno skupnostjo, podpira razvoj znanja in nad znanostjo navdušuje mlajše generacije, so danes sporočili iz družbe.

Donacijo je ravnatelju šole Sašu Božiču v imenu Novartisa predal direktor Farmacevtskih učinkovin Mengeš Roman Pogačar, srečanja pa se je udeležil tudi mengeški župan Bogo Ropotar. Nova kemijska učilnica v šoli bo predvidoma zaživela v šolskem letu 2025/26, so še dodali v družbi.

Dolgoletna tradicija Novartisove lokacije v Mengšu temelji na uspešnem partnerstvu z lokalno skupnostjo že več kot sedem desetletij. S podporo lokalni osnovni šoli pri njenih prizadevanjih, da učencem zagotovi kakovostno učno okolje, podjetje dodatno krepi vez z okoljem, v katerem deluje.

“Iskreno se zahvaljujemo podjetju Novartis za podporo pri projektu gradnje novega dela šole, v katerem bo zaživela tudi nova kemijska učilnica. Ta donacija ne predstavlja le materialne podpore šoli, temveč je primer uspešnega povezovanja med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami. Verjamemo, da bo sodelovanje z enim izmed vodilnih podjetij v farmacevtski industriji našim učencem v navdih in podporo pri spoznavanju naravoslovnih znanosti in morda tudi spodbuda pri izbiri njihove karierne poti,” je povedal Božič.

Novartisova donacija po županovih besedah predstavlja pomembno spodbudo nadaljnjemu razvoju občine. “Mengeš je edinstveno mesto, saj nudimo dom tako obrtniškim dejavnostim kot naprednim in inovativnim globalnim podjetjem. Hvala Novartisu, da v duhu sodelovanja, tesne povezanosti in medsebojnega razumevanja skupaj z nami soustvarja zgodbo najbolj prijetnega mesta na deželi. Veselimo se vseh nadaljnjih korakov na naši skupni poti,” je v sporočilu za javnost izpostavil Ropotar.

Preverite tudi
Close
Back to top button