AktualnoSosednje države

Italijanska policija nad nepravilnosti v mrtvašnicah

Italijanska policija je v četrtek opravila 375 pregledov v bolnišnicah, pokopališčih in pogrebnih zavodih po državi. Zaradi nepravilnosti in kršenja ukrepov med epidemijo covida-19 je vložila kazenske ovadbe proti 23 osebam, delno zaprla eno mrtvašnico ter 78 oseb oglobila.

Tri moške, ki vodijo pokopališče na območju Torina, je policija ovadila zaradi skrunitve trupla, potem ko so v lopi za orodje izkopali človeške posmrtne ostanke iz leta 1992, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na pokopališču v kraju Gela na Siciliji so našli 45 krst, ki so jih nakopičili v mrtvašnici, sobi za obdukcijo in v kapeli, ki bi jih morali pokopati že pred več kot mesecem dni.

V mestu Cisterna di Latina južno od Rima so zaradi resnih težav s higieno zaprli poslopje za obdukcijo na lokalnem pokopališču.

V Pescari v deželi Abruci v osrednjem delu države je policija v mrtvašnici, ki jo upravljajo zdravstvene oblasti, naletele na krvave madeže na tleh in krste, iz katerih je curljalo.

Drugod so naleteli na kršenje ukrepov zaradi epidemije, kot so obvezno razkuževanje prostorov in izolacija posmrtnih ostankov pokojnikov, ki so imeli covid-19.

Italija je v pandemiji ena najbolj prizadetih držav, saj je doslej zahtevala že skoraj 104.000 življenj.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button