Celjski župan Kovač z vodstvom bolnišnice o njenem stanju in razvoju

Celjski župan Matija Kovač se je danes na povabilo predsednika sveta Splošne bolnišnice Celje Tomaža Subotića sestal z vodstvom tretje največje bolnišnice v Sloveniji. Sestanek je bil namenjen razpravi o aktualnem stanju v bolnišnici ter njeni razvojni viziji, predstavili so tudi uvajanje novih programov, so sporočili z občine.

Kot so dodali, so se tudi dogovorili, da bodo predsednika vlade Roberta Goloba in ministrico za zdravje Valentino Prevolnik Rupel zaprosili za sestanek o razvoju zdravstvene dejavnosti in priložnostih na področju terciarnega izobraževanja.

Sicer pa so predstavnikom občine v bolnišnici predstavili uvajanje novih programov oziroma oddelkov kardiokirurgije in nevrokirurgije, s katerima bodo izboljšali dostopnost do zdravstvenih storitev in s tem vplivali tudi na krajšanje čakalnih dob v državi.

Kot so pojasnili, programa kardiokirurgije ne bodo izvajali le za potrebe regije, pač pa za vso državo, zlasti za sosednje regije, kar pomeni za območje z okoli 350.000 prebivalci.

Ob tem letos načrtujejo še ustanovitev samostojnega oddelka nevrokirurgije, ki v bolnišnici trenutno obratuje kot odsek znotraj travmatološkega oddelka. V zadnjih letih namreč beležijo 30-odstotno rast števila nevrokirurških operacij, zato trenutna kadrovska zasnova ter sledenje dinamičnemu in hitro razvijajočemu se področju zahtevata tako ustrezno prostorsko ureditev kot tudi primerne investicijo v opremo, so pojasnili.

Z ustanovitvijo samostojnih oddelkov tako ne bodo izboljšali le delovnih pogojev za trenutne in prihodnje zaposlene, pač pa bosta razširitvi dejavnosti in investicija v opremo po njihovem mnenju zagotovili tudi povečanje varnosti posegov, omogočili visokokakovostno oskrbo bolnikov in izboljšali dostop do oskrbe za vse bolnike.

Pogovarjali so se tudi o prihodnjih investicijah v bolnišnično infrastrukturo ter možnostih razvoja na področju terciarnega izobraževanja v medicini. Splošna bolnišnica Celje, ki z več kot 2200 zaposlenimi, od tega je kar 400 zdravnikov, predstavlja ključno zdravstveno ustanovo v regiji, se intenzivno pripravlja na prihodnje izzive in priložnosti.

Udeleženci sestanka so med drugim poudarili, da je v bolnišnici ter nasploh v mestu veliko možnosti za nadaljnji razvoj zdravstvene dejavnosti in področja izobraževanja v tej panogi, so še sporočili s celjske občine.

Preverite tudi
Close
Back to top button