Aktualno

Bernala do zmage loči le še ura resnice

Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers) je tik pred skupno zmago na kolesarski dirki po Italiji. Do drugega uspeha na velikih tritedenskih dirkah ga loči le še 30,3 km dolga vožnja na čas od Senaga do Milana. Pred tem je bil 24-letni Kolumbijec najboljši na dirki po Franciji pred dvema letoma.

V skupnem seštevku ima 1:59 minute naskoka pred Italijanom Damianom Carusom (Bahrain Victorious), sicer zmagovalcem sobotne gorske etape. Italijan je v zahtevni etapi po italijanskih in švicarskih cestah napadel Bernala in mu skupaj z bonifikacijami odvzel natanko 30 sekund, a premalo, da bi se lahko nadejal preobrata v boju za rožnato majico.

Tretje mesto v skupnem seštevku zaseda Britanec Simon Yates (BikeExchange) z zaostankom 3:23 minute. Glede na prednost več kot treh minut in pol pred četrtouvrščenim Rusom Aleksandrom Vlasovom (Astana-Premier Tech) se zdi, da so mesta na odru za zmagovalce že podeljena.

V kronometru bo visoko uvrstitev lovil edini preostali slovenski predstavnik na dirki Jan Tratnik. Član Bahrain Victorious je bil tudi v drugem delu Gira v zelo dobri formi, na sloviti Zoncolan je v 14. etapi prejšnjo soboto pripeljal kot drugi. Letos je na dirki po Romandiji v kratkem prologu zasedel šesto mesto, na prvem kronometru letošnjega Gira pa kot 23. ni bil ravno med najboljšimi.

Takrat je zaostal 32 sekund za Italijanom Filippom Ganno. Član Ineos Grenadiers je prvi favorit tudi za etapno zmago v Milanu.

Drugi slovenski predstavnik na Giru, Matej Mohorič (Bahrain Victorious), je dirko predčasno končal po grdem padcu v deveti etapi.

Source
STA

Povezani Članki

Preverite tudi
Close
Back to top button