AktualnoSosednje države

Berlusconi od ponedeljka v bolnišnici

Nekdanji italijanski premier Silvio Belrusconi je zaradi zdravstvenih težav od ponedeljka v bolnišnici in se v bližnji prihodnosti ne bo mogel udeležiti nobenih javnih dogodkov, so danes sporočili njegovi sodelavci. Zato se danes, kot je pojasnil njegov odvetnik, tudi ni udeležil sodne obravnave v zadevi Ruby v Milanu.

Zakaj točno je 84-letni politik in medijski tajkun v bolnišnici, ni znano, a po neuradnih virih ni “nič resnega” in je v relativno dobrem stanju, poročajo tuje tiskovne agencije. V milansko bolnišnico San Raffaele naj bi ga sicer prepeljali v ponedeljek z njegovega doma v Arcori, majhnem kraju blizu Milana.

Berlusconija so leta 2016 operirali na srcu, spopadel se je že tudi z rakom na prostati. Januarja letos je moral v bolnišnico v Monacu zaradi težav s srcem, medtem ko je septembra lani prebolel okužbo z novim koronavirusom, ki jo je opisal kot “najnevarnejši izziv svojega življenja”. Od takrat je večino časa posvetil okrevanju, in sicer v hiši svoje hčerke Marine v francoski Provansi.

Trenutno na sodišču v Milanu proti njemu poteka sojenje zaradi obtožb, da je podkupoval priče, da so lažno pričale o njegovih domnevnih spolnih orgijah oziroma t. i. bunga bunga zabavah. Gre za že tretje sojenje v aferi, v središču katere je Maročanka Karima al Mahrough, bolj znana kot Ruby, ki naj bi ji Berlusconi plačeval za spolne usluge, ko je bila še mladoletna.

Source
STA

Povezani Članki

Back to top button